Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen. Neem gerust contact met ons op als u nog vragen heeft.

Algemeen
Hoe lang duurt het om een geschikte freelancer of team te vinden?

Binnen 48 uur sturen wij één of meerdere passende profielvoorstellen – geheel vrijblijvend. Hoe snel de samenwerking kan beginnen, hangt in de eerste plaats van u af.

Voor zeer specifieke verzoeken kan het voorkomen dat we binnen ons netwerk geen geschikte freelancer(s) vinden – of dat er geen freelancer beschikbaar is. In dat geval werven we graag een kandidaat of kandidaten buiten ons bestaande netwerk. Dit kan één tot drie weken duren, omdat we het volledige screeningproces moeten afronden. Dit proces is nodig voor externe sourcing van talent om aan onze hoge kwaliteitsnormen te voldoen.

Welke speciale voordelen biedt ITSPOT?
Veel van onze klanten hebben geen technische of IT-achtergrond – het is voor hen erg moeilijk om de kwaliteit van een freelancer te beoordelen. Deze informatieasymmetrie verhoogt het risico op succesvolle samenwerking omdat de klant bij het nemen van een beslissing voor een “black box” staat. Bij ITSPOT zorgt ons selectieproces ervoor dat onze freelancers tot de top behoren! Daarom kunnen onze klanten rekenen op de kwaliteit van de dienstverlening. Bovendien onderscheidt onze snelheid ons. Als u ons een aanvraag voor een freelancer stuurt, nemen wij op werkdagen binnen een uur – tussen 08.00 uur en 22.00 uur – contact met u op. De eerste freelancerprofielen ontvangt u al na 48 uur. Bovendien kunt u met onze contracten aan het begin van een nieuw project het contract met een opzegtermijn van één dag opzeggen. Het is dus geen risico om voor het eerst met ITSPOT te werken.
Hoe zorgt ITSPOT voor klanttevredenheid?
De kwaliteit van ons werk is doorslaggevend voor de tevredenheid van onze klanten. Juist daarom hechten we zoveel belang aan het plaatsen van alleen kwalitatief geteste freelancers met jarenlange ervaring. Ons team volgt regelmatig de projectstatus om ervoor te zorgen dat alle betrokken partijen tevreden zijn. Desalniettemin, in het zeldzame geval dat de samenwerking tussen opdrachtgever en freelancer niet werkt zoals gepland, voorzien wij u op aanvraag graag van een alternatieve freelancer. Bovendien bieden onze contracten u de mogelijkheid om aan het begin van de overeenkomst met een opzegtermijn van één dag te herroepen. Wij zijn in staat dit u te bieden omdat wij 100% overtuigd zijn van de kwaliteit van ons werk – projectbeëindiging is zeer zeldzaam. Dit bewijst eens te meer dat u geen (kosten-) risico neemt wanneer u met ons werkt.
Werken de meeste freelancers op afstand of op locatie?
Wij zijn van mening dat een goede samenwerking tegenwoordig niet meer per se op locatie plaatsvindt. Daarom werkt de duidelijke meerderheid van onze freelancers altijd vanuit thuis of vanaf een door ITSPOT beschikbaar gestelde locatie (“remote”). Desalniettemin kunnen belangrijke vergaderingen op locatie worden gehouden – of het nu gaat om de kick-off meeting, reguliere check-in meetings of de uiteindelijke oplevering. Laat het ons weten als dit uw wens is. Afhankelijk van uw budget en om de reiskosten laag te houden, kunnen wij ons focussen op het vinden van freelancers in uw geografische omgeving.
Welke kosten kunnen oplopen bij het zoeken naar een freelancer of team?

Alle vragen aan ITSPOT zijn in eerste instantie kosteloos en niet bindend. Op basis van uw projectbeschrijving vinden we eerst vanuit onze pool de juiste freelancer(s) voor het project van onze klant. We sturen u dan profielvoorstellen met gedetailleerde informatie over de betreffende freelancer(s) en hun uurtarief. Bent u overtuigd door één van deze profielen, dan kunnen wij een telefoongesprek (of Skypegesprek) tussen u, de freelancer(s) en ons regelen. In dit gesprek wordt u aan de freelancer(s) voorgesteld en dient als verdere projectspecificatie. Alleen dan doen we u een voorstel voor projectuitvoering en kan de samenwerking beginnen, als u dat wilt.

Screenen & testen

Hoe zorgt ITSPOT voor vertrouwelijkheid en gegevensbescherming?
ITSPOT is een Nederlands bedrijf gevestigd in Breda en is daarom verplicht om te voldoen aan alle Nederlandse en Europese gegevensbeschermingsregels. Elke freelancer in ons netwerk verbindt zich ertoe vertrouwelijke informatie te bewaren en te voldoen aan de gebruikelijke gegevensbeschermingsnormen. Dienovereenkomstig vallen alle interviews die u vóór de start van het project met onze freelancers voert ook onder deze strikte geheimhoudingsverklaring. Bij samenwerking gelden ook onze strikte contractuele afspraken. In veiligheidsrelevante bedrijfstakken kunnen we ook zorgen actuele Verklaringen Omtrent Gedrag.
Hoe zorgt ITSPOT voor vertrouwelijkheid en gegevensbescherming?
ITSPOT is een Nederlands bedrijf gevestigd in Breda en is daarom verplicht om te voldoen aan alle Nederlandse en Europese gegevensbeschermingsregels. Elke freelancer in ons netwerk verbindt zich ertoe vertrouwelijke informatie te bewaren en te voldoen aan de gebruikelijke gegevensbeschermingsnormen. Dienovereenkomstig vallen alle interviews die u vóór de start van het project met onze freelancers voert ook onder deze strikte geheimhoudingsverklaring. Bij samenwerking gelden ook onze strikte contractuele afspraken. In veiligheidsrelevante bedrijfstakken kunnen we ook zorgen voor een actuele VOG, pre-employmentscan of achtergrondonderzoek.
Hoe worden de freelancers precies getest om aan de strenge kwaliteitscriteria te voldoen?
Ons selectieproces houdt rekening met meerdere factoren, afhankelijk van wat voor type developer, designer, projectmanager of een andere freelancer zich bij ons aanmeldt. Tijdens het selectieproces besteden we aandacht aan technische vaardigheden, projectervaring, referenties, taalvaardigheid en persoonlijkheid. Technische vaardigheden kunnen bijvoorbeeld worden getest door middel van gestandaardiseerde tests of projectportfolio’s. Daarnaast meten we de prestaties van onze freelancers tijdens de projecten om er zeker van te zijn dat we continu en op lange termijn hoge kwaliteit leveren aan onze klanten. Aan het einde van ons strenge selectieproces blijft ongeveer 5% van alle sollicitanten over.
Kan ik Nederlandstalige freelancers vinden via ITSPOT?
Ja, dat is mogelijk. Laat ons gewoon uw taalvoorkeur weten – wij houden hiermee rekening bij onze zoektocht. Bovendien spreken alle freelancers van ons netwerk vloeiend Engels. Daar letten we onder meer op tijdens ons selectieproces.

Prijzen & betaling

Hoe zorgt ITspot voor vertrouwelijkheid en gegevensbescherming?
Wat voor type contracten bieden jullie?

ITSPOT biedt drie verschillende contracten: Dedicated, Urenmodel de Retainer.

Dedicated
Uw dedicated fulltime developer of development team dat het beste past bij uw projectvereisten en rechtstreeks aan u rapporteert.

Duur: 8 uur/dag 5 dagen/week

E-mail/telefoon/Skype

Periode: minimaal 1 maand

Urenmodel
U betaalt naar gebruik, wat betekent dat alleen de werkelijke hoeveelheid tijd die uw offshore-ontwikkelaar(s) hebben besteed in rekening wordt gebracht.

Duur: 4 uur/dag 5 dagen/week

E-mail/telefoon/Skype

Periode: minimaal 1 maand

Retainer
U betaalt een vast aantal uren per maand voor de beschikbaarheid van developers. U kunt de uren ‘meenemen’ als tegoed als u ze even niet nodig heeft.

Duur: op aanvraag

E-mail/telefoon/Skype

Periode: minimaal 1 maand

Wat zijn de betalingsvoorwaarden?
Meestal worden onze projecten aan het einde van elke maand gefactureerd. Dit is de beste manier om de werkelijk gewerkte uren door alle partijen inzichtelijk te maken. Tegelijkertijd helpt regelmatige facturering onze freelancers om verschillende projecten bij te houden. Alle facturen kunnen gemakkelijk worden betaald via bankoverschrijving. De betalingstermijn is 5 werkdagen. In zeldzame gevallen kan het zijn dat de klant voor aanvang van het project een kleine aanbetaling moet doen, die vervolgens wordt verrekend met de volgende facturen. Maar dit is de uitzondering.
Wat is de betalingstermijn?

Aan het einde van de maand ontvangt u van ons een factuur met het exacte aantal uren dat de freelancer op uw project heeft gewerkt. Deze factuur dient binnen 5 werkdagen via overschrijving betaald te worden en de bankgegevens worden op de factuur met u gedeeld.

Wat kost een freelancer gewoonlijk bij ITspot?
Omdat we freelancers uit verschillende kosteneffectieve regio’s aanbieden en met verschillende ervaringsniveaus en specialisaties, zijn onze uurtarieven in hoge mate afhankelijk van het respectievelijke project of de freelancer. Prijzen starten vaak € 25,- / uur voor een webdeveloper en kunnen tot € 35,- / uur voor een AI engineer. Zodra we u na uw aanvraag onze profielsuggesties toezenden, vertellen we u het huidige uurtarief dat u aan het begin van het project zou moeten betalen. Zo zorgen wij ervoor dat u vanaf het begin volledige prijstransparantie heeft ten aanzien van het uurtarief.